grots_markt_bruxelles

Het is de centrale plaats van Brussel dat bekend voor zijn decoratieve en esthetische rijkdom is. In de omgeving kunnen we vele plaatsen zoals gildehuizen en het stadhuis vinden. Victor Hugo zei dat het een van de mooiste pleinen ter wereld is. Vele evenementen worden er gehouden. In 1523 werden de eerste martelaren verband en in 1563 werden de graaf van Egmont en de graaf van Hornes onthoofd. Nu kunnen we vele dingen op de Grote Markt vinden. Er zijn bijvoorbeeld cafés met terrassen, restaurants en hotels. Er zijn ook vele evenemten zoals concerts, de kerstboom in de winter en het bloementapijt dat met verschillende bloemen wordt gemaakt. Het is mooi en trekt veel toeristen aan.

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c2/2043-0065-0_Brussel_Grote_Markt_PM50704.jpg

Auteur : Sofia, FR, 2015