Dag allemaal ! Ik ben Raimondo en ik studeer aan de UCL­ in Mons. Ik ben in Mons geboren en ben heel trots op mijn stad. Ik heb ervoor gekozen  op vrijwillige basis gids in Bergen te worden. Ik ben een greeter. Een greeter is iemand die gratis rondleidingen in zijn stad geeft. Ik ben een greeter sinds augustus 2014 en heb al een tiental bezoekjes begeleid.

In Bergen zijn we met meer dan 30 greeters. We zijn hiermee één van de grootste netwerken in België. Bergen telt 90.000 inwoners waaronder ongeveer 15.000 studenten.
Onze stad telt drie meesterwerken die op de Werelferfgoedlijst van UNESCO staan. Een van deze pareltjes is het populaire feest dat in mei of juni plaatsvindt: de Doudou. Tijdens deze week nemen alle Bergenaars deel aan de festiviteiten. Elk jaar trekt de Doudou ook duizenden toeristen aan.

In 2015 is Bergen, samen met Plzen in Tsjechië, de Culturele Hoofdstad van Europa geworden. Een jaar lang worden een groot aantal culturele evenementen georganiseerd. Het doel van dit initiatief is Bergen en de regio levendiger te maken. De openingsplechtigheid heeft op 24. januari 2015 plaatsgevonden. Met meer dan 100.000 bezoekers was het openingsfeest een enorm succes.

 

 

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Mons_JPG06.jpg

Crédit à l’auteur : Jean-Pol GRANDMONT [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], de Wikimedia Commons

Auteur : Raimondo, Saint­-Ghislain, 21, FR, 2015

Âge : 21 ans