de_jeugdclub_van_celles

Hoe maak ik mijn weekend even leuk als mijn tijd op kot ? Sinds 8 jaar ben ik lid van de jeugdorganisatie van mijn dorp Celles.

Ik kom uit Celles, een klein dorp in de provincie Namen van ongeveer 350 inwoners. Misschien heb je erover horen spreken, want zoveel Vlamingen komen tijdens vakantie-en feestdagen om het te bezoeken. Tijdens de week woon ik in Louvain-la-neuve op kot, maar voor het weekend ga ik terug naar mijn kleine dorp. Maar ik vond het nooit saai, want ik heb elk weekend activiteiten met mijn beste vrienden. Samen zijn we lid van de jeugdlub van Celles, en we organiseren tijdens het hele jaar activiteiten om ons dorp en hun inwoners te stimuleren.

De jeuddclub van Celles bestaat al vele jaren, en het is een traditie voor alle  jongeren van het dorp om lid te worden. Zo was het voor mijn broers, mijn neven, en nu voor mij. Tegenwoordig zijn er ongeveer 20 leden vanaf 16 tot 27 jaar oud. We proberen elk weekend activiteiten te doen, meestal zijn het alleen activiteiten tussen de leden. Zoals samen naar de kroeg te gaan, of een wandeling op zondagmiddag, etc.. Er bestaan veel mogelijkheden, maar het idee is samen tijd door te brengen. Maar we organiseren  ook activiteiten voor alle inwoners : de grootste is 3 dagen feesten, de zogenaamde  “Kermesse” van Celles in september, maar er is ook een avondmaal met Sinterklaas waar we geschenken en snoepjes aan de kinderen uit Celles geven, een feestje voor het begin van de lente in maart, en voor Pasen helpen we de paasklokken met paaseieren en paascadeaus.

Source image : photo personnelle

Auteur : Annlore, Celles, 23, FR, 2015

Âge : 23 ans