waalse_stad_luik_place_de_la_gare

Ik zou graag over Luik willen spreken want als buitenlander van verschillende oorsprongen is het de stad waar ik me het meest thuis voel. Als de meest toeristische stad van Wallonië en de meest francofiele plaats in België, heeft de stad volgens mij een uitzonderlijke charme.

Onder mijn favoriete plekken in de stad waar ik mijn vrije tijd graag besteed, vindt u het dynamische centrum met moderne verkeersvrije winkelstraten en waar je een lekkere Luikse wafel kan eten. Dan vindt u het winkelcentrum “Mediacité” die over een verrassende architectuur beschikt maar nog belangrijker waar je de “Primark” kan vinden. Een andere plaats waar ik graag terecht kom is “Station Luik-Guillemins” en zijn schitterend ontwerp waar je van een “Starbucks” koffie kan genieten terwijl je op je trein wacht. In het weekend probeer ik van het groot aantal gezellige restaurants te genieten vooral om een “Boulets-frites” met heerlijke Luikse siroop te gaan eten of ga ik voor een drankje in een van de bruisende kroegen in “Le Carré”. In de zomer ga ik graag op picknick in een van de vele openbare parken en tuinen langs de Maas.

De bevolking is er positief en feestelijk, de wijken zijn er levendig, het bouwkundig erfgoed is er aanzienlijk en er is een sterk cultureel en artistiek leven. De liefde voor traditie zoals met de gehechtheid aan het Luikse dialect en interculturaliteit geven het een unieke sfeer.

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/81/La_place_de_la_gare_%28Li%C3%A8ge-Guillemain%29_%285589308992%29.jpg

Attribution : Stephane Mignon from Bruxelles, Belgique (Europe), CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

 

Tags:

Auteur : Kaoutar, Liège, 25, FR, 2015

Âge : 25 ans