Alice Dutoit, of beter bekend onder haar artiestennaam Alice on the Roof, is een Waalse zangeres die op de dag van vandaag erg in de mode en bovendien mijn favoriete zangeres.

Alice on the Roof werd bekend dankzij een bekende Waalse tv-show, namelijk The Voice. The Voice is een zangwedstrijd waar Alice, ook al heeft ze niet gewonnen, haar stem heeft laten horen en kennen. Daarnaast is de jonge zangeres vanzelf contact gaan opnemen met de bekende producer van London Grammar, Tim Bran. De producer voelde zich onmiddellijk aangetrokken door de stem van de popzangeres en haar elektrotint.

Ik heb al de kans gehad om haar live te zien op een klein festival en ik ben van plan om de ervaring te herhalen. Haar eerste album wordt normaal gezien eind 2015 uitgegeven. Daarin vinden we onder andere haar liedje ‘Easy Come Easy Go’ dat het begin van haar succes maakte. Haar carrière als zangeres is nu gelanceerd, met talloze optredens in België, maar ook in Duitsland en binnenkort in America. America is centraal in haar liedjes aangezien ze daar een heel jaar is gaan leven. Verder zijn er ook nog Scandinavische en Angelsaksische invloeden in haar popmuziek te horen, die aan artiesten zoals Beirut, Bon Iver of nog Björk doen denken.  Wie nooit iets van Alice on the Roof gehoord heeft, google maar even snel. Haar liedjes zijn echt de moeite waard.

Source image : https://www.flaticon.com/free-icon/singer_1997829?related_item_id=1997684&term=singer%20woman

<div>Icons made by <a href=”https://www.flaticon.com/free-icon/singer_1997829?related_item_id=1997684&term=singer%20woman” title=”wanicon”>wanicon</a> from <a href=”https://www.flaticon.com/” title=”Flaticon”>www.flaticon.com</a></div>

 

 

Auteur : Justine, Seilles, 21, FR, 2016

Âge : 21 ans