Ik heb altijd van historische monumenten gehouden en de Leeuw van Waterloo is één van mijn favorieten.
Je kan met je vrienden of je familieleden deze mooie plaats bezoeken om de cultuur van België te ontdekken.

De Leeuw van Waterloo ligt in de mooie stad Waterloo naast Braine-l’-Alleud. Het is een herdenkingsmonument voor de Slag bij Waterloo in 1815 dat op bevel van koning Willem I van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden werd opgericht, ter ere van zijn zoon, de prins van Oranje. Koning Willem I had het ” tumulus project ” aan de architect Charles Van Der Staeten toevertrouwd en daarna is het gebouwd door Jean Louis Van Geel in 1826. De Leeuw was gebouwd in 1826, maar het succes begon pas in 1850.

De Leeuw van Waterloo is een kolossaal standbeeld van 41 meter en om de Leeuw te bereiken, moet je 226 treden beklimmen, dus geen excuus om niet aan sport te doen !

Je moet weten dat de Leeuw niet zomaar gekozen is. De leeuw symboliseert de overwinning van het nieuwe kominkrijk der Nederlanden ; zijn mond is geopend in de richting van Frankrijk, want Frankrijk had de oorlog verloren. En zijn poot staat op een kanonskogel. Dat symboliseert de vrede die Europa kreeg na de overwinning van de Slag bij Waterloo.

Vergeet niet om deze mooie plaats te bezoeken om de twee honderdjarige herdenking van de overwinning  bij Waterloo te vieren !

Source images :

1) https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/43/Waterloo_18th_of_June.JPG

Attribution : Alta Falisa / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

2) https://pixabay.com/fr/photos/waterloo-napol%C3%A9on-monument-du-lion-217240/

Image par PublicDomainPictures de Pixabay

Image par <a href=”https://pixabay.com/fr/users/PublicDomainPictures-14/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=217240″>PublicDomainPictures</a> de <a href=”https://pixabay.com/fr/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=217240″>Pixabay</a>

Auteur : Aoyun, Charleroi, 18, FR, 2015

Âge : 18 ans