photo-of-a-girl-who-can-touch-the-moon

Décrochez la lune is een spektakel in La Louvière. Elke drie jaar zal meneer Sancho Gilles de maan afhaken. De artistieke leider is Franco Dragone, één van de inwoners van La Louvière.

De stedelijke opera “Décrocher la lune” viert haar 6e editie in het stadcentrum van La Louvière. De allereerste editie vond plaats in 2000. Dit spektakel is een regie van Luc Petit en onder artistieke leiding van Franco Dragone. Het is gratis en open voor iedereen.

Décrocher la lune is één gigantisch tableau en er zijn ongeveer duizend toeschouwers. Het is heel leuk voor kinderen omdat er dans, theater, muziek, decors, verbazingwekkende effecten, reuzen en denkbeeldige wezens zijn. Het is heel mooi en het is pleziering.

De hoofdpersoon is Sancho Gilles. Sancho Gilles is geboren in een stad die geplaagd wordt door rijke ondernemers. Er is overal industrie, maar de rijken worden bankiers en de fabrieken sluiten. De inwoners zijn arm en triest en vol woede.

Het is in dat klimaat dat Franco Dragone Sancho Gilles heeft geplaatst. Het is de drager van de hoop. La Louvière heeft zijn economische kracht verloren, maar niet zijn smaak voor cultuur.

 

 

 

 

Source images : https://pixy.org/5901506/

Auteur : Sarah, Manage, 19, FR, 2015