scourmont

De abdij Notre-Dame de Scourmont, is een abdij van de orde van de Trappisten. Daar produceren monniken van Chimay een bekend trappistenbier en een bekende kaas.

Verschillende trappisten van Chimay : Er zijn drie trappisten die in Chimay worden gebrouwen. De rode Chimay is een bier met alcoholgehalte 7 procent; het is het oudste van Chimaybieren. Het bier heeft een fruitige smaak . De witte Chimaybier is sinds 1996 gebrouwen en het bier heeft een alcoholgehalte van 8 procent. Het laaste Chimaybier is de blauwe Chimay: het is het sterkste bier van Chimay en het is een bruin bier dat een alcoholgehalte van negen procent heeft .

De adbij ligt in Forges, een dorpje op ongeveer tien kilometer van de stad Chimay. De monniken hebben in het midden van de 19eeuw de adbij gebouwd . Het momument  werd een abdij in 1871. In het begin was er geen adbij maar een monument waar dertig monniken verbleven. Deze monniken verkochten geen bier en kaas. Vanaf 1876 begonnen de monniken kaas en bieren te produceren. Het trappistbieren van Chimay is de perfecte aanvulling van de kaas van de adbij.

Die producten waren meteen een succes en zijn nu wereldwijd gekend. Nu wordt de kaas in de adbij van Baileux geproduceerd maar het trappisentbier wordt nog steeds in Forges gebrouwen. De adbij heeft veel constructies van het begin van de 19e eeuw : een brouwerij , een stal en een grote klokkentoren.

Source image : http://whitestonefarmer.canalblog.com/albums/2012_03_31___abbaye_de_scourmont/index.html

Auteur : Valentin, Mons, 19, FR, 2015

Âge : 19 ans