foire_de_liege_will_doren_1

Toen ik kind was, ging ik elk jaar naar de Luikse Kermis. Dat was heel indrukwekkend… Dat was  magisch! Verleden jaar ging ik er terug naartoe en ik was opnieuw als een kind.

De Luikse kermis of “Kermis van oktober” is de oudste kermis in België. De kermis ontstond in 1594, maar hij vestigde zich pas in 1859 in Luik. Het is de grootste kermis in Wallonië en zelfs in heel België met 175 attracties.

Ik houd veel van deze kermis, want ik heb er veel herinneringen  aan en er is een grote variëteit aan attracties : traditionele, zoals het reuzenrad en minder traditionele. Er zijn ook traditionele voedselstandjes, zoals de “lacquemants”, een soort van koek met Luikse stroop die mijn stiefmoeder elk jaar koopt.

Uitendelijk adviseer ik je naar deze kermis te gaan als je er nog nooit bent geweest. Je zal je als een kind voelen ! Ik denk dat deze kermis heel speciaal is. Alles is zo groot!

Source image : ©Will Doren (avec l’aimable autorisation de l’auteur) http://promenadesphotographique.skynetblogs.be/archive/2013/11/09/la-foire-de-liege-2013-hdr-7981290.html

Auteur : Maureen, Mons, 18, FR, 2015

Âge : 18 ans