Verleden jaar ben ik naar Esperanzah geweest en ik herinner me een prettig moment daar. Er zijn veel mensen, een huiselijke sfeer en verschillende dingen om te zien. Esperanzah is voor mij het beste festival van het wereld.

Esperanzah is een festival dat een originele stijl heeft waarin een ontspannen sfeer heerst. Dit festival bestaat al meer twintig jaar. Het vindt tijdenshet eerste weekend van augustus in de Abdij van Floreffe, gesitueerd tussen Charleroi en Namen en het duurt vier dagen. Er is daar een camping waar mensen kunnen blijven zes dagen.

Om te eten is er een ingerichte plaats met verschillende kramen waar mensen gevarieerd kunnen eten. Esperanzah wil maaltijden uit de hele wereld voorstellen, zoals kip met bananen, hamburgers of  pannenkoeken. Er is veel keuze. Mensen kunnen ook verschillende alcoholische dranken proberen , maar bier is de beste keuze.  Er komen verschillende artiesten optreden op 3 podia en er is ook een radiostation. Als je genoeg hebt van de muziek, is er ook een bioscoop waar verschillende films meermaals worden uitgezonden. Om je te verplaatsen, is er een kleine trein om naar de anderen podia te gaan, het is heel tof. En voor moedigere mensen is de plaats heel mooi om te wandelen. Onderweg zijn er verschillende stands ,zoals het Rode Kruis, een cabine om een foto nemen of te knutselen. Het is een gevarieerd festival waar je je niet zal vervelen. Vergeet het devies niet : “een andere wereld is mogelijk”.

Source image : http://www.lavenir.net/cnt/dmf20120806_013

Auteur : Anaïs, Courcelles, 19, FR, 2015