De meren van l’eau d’heure zijn een gebied tussen de gemeente Cerfontaineen Froidchapelle.Ik heb daar zes jaar gewoond.Ik heb mijn basisonderwijs daar gevolgd.

Er zijn vijf meren en elk meer is voor een bepaalde activiteit gereserveerd. Het eerst meer is bijvoorbeeld om te duiken. Het tweede meer is om jetski te doen . naast het meer is er een sort van “centerpark” een centerpark, een vakantiedorp om in te slapen.We kunnen rond het meer wandelen en fietsen.Er is ook een speeltuin voor de kinderen, ”Falemprise“ genaamd.
Als het slecht weer is, kan je er een laser-game doen of schaatsen op de kunstmatige ijspiste die daar altijd is.Er is dichtbij ook een aerodrome om parachute te springen.Er is veel te doen, omdat dat de mooiste regio is.

 

 

 

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6c/Barrages_de_l%27Eau_d%27Heure%3B_Lac_de_l%27Eau_d%27heure_vu_du_barrage_du_Ri_Jaune.jpg

Crédit à l’auteur : Marc Lambert [CC BY-SA 2.5 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5)]

Auteur : Valentin, Bergen, 19, FR, 2015

Âge : 19 ans