pont_des_trous_free

De Pont des Trous is een toeristische locatie in Doornik.

De Pont des Trous is een overblijfsel van een oude stadsomwalling. Het is een brug over de Schelde. De brug is een waterpoort in de derde stadsomwalling en werd gebouwd in 1281. Het is een verbinding die bestaat uit drie markante spitbogen en twee torens. Haar rol was de burgers van de stad te beschermen tegen aanvallen.

De centrale boog werd opgeblazen in het begin van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de heropbouw van de brug werd de centrale boog verhoogd, zodat grotere schepen konden passeren.

Deze constructie vormde nooit een probleem… tot nu. In de context van de Seine-Scheldeverbinding werd een gedeeltelijke afbraak gepland om grotere schepen te kunnen laten voorbijvaren. Daarom zijn er twee oplossingen om dit probleem op te lossen. De eerste bestaat eruit de brug te verplaatsen. De tweede oplossing bestaat eruit de centrale boog een tweede keer uit te breiden. De uitdaging blijft echter het middeleeuws monument niet te ontsieren, wetende dat deze veranderingen nuttig zijn voor de economische ontwikkeling van Doornik.

Source image : https://www.flickr.com/photos/52515453@N00/54651595

Coolman7540 Pont des Trous Medieval bridge in Tournai

Auteur : Clément, Tournai, 24, FR, 2015

Âge : 24 ans