de_wolvin2

Ik denk dat La Louvière, ondanks haar slechte reputatie, een interessante stad is. De mensen zijn heel vriendelijk en er zijn verscheidene culturele plaatsen te zien of te bezoeken.

La Louvière is een kleine stad in Wallonië, net in de provincie Henegouwen. Ze is ook bekend als de stad van wolven.

In het centrum van de stad staat een standbeeld. Het toont een wolvin. De legende van dit monument lijkt op het verhaal van Romulus en Remus. Het verhaal zegt dat een wolvin kinderen heeft opgevoed. Maar in werkelijkheid, was « La Louvière » de naam van een oudere boerderij die op de plaats lag van de huidige stad. Vroeger waren er veel bossen op dit grondgebied en dus veel wolven. Dat is de echte reden waarom mensen de stad La Louvière hebben genoemd (Loup = wolf).

In het verleden was La Louvière heel nauw betrokken bij de steenkoolwinning. We kunnen nog altijd de huizen van de mijnwerkers zien en de mijnen bezoeken op de site « Bois du Luc ». We kunnen ook het kanaal en de vier scheepsliften bezoeken. Ze werden gebouwd tussen 1888 en 1917 en ze zijn nu aan de Werelderfgoedlijst van de UNESCO toegevoegd.

Ik heb mijn secundair onderwijs gedaan in La Louvière en ik heb er geen spijt van. Ik hoop dat jullie zullen de stad waarderen.

Source images :

1) http://www.lalouviere.be/loisirs/culture/histoire/armoirie.jpg/image_preview

2) https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f2/Statue_de_la_Louve_de_La_Louvi%C3%A8re.jpg

Attribution : Lo-Olivier, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Auteur : Lauranne, Morlanwelz, 18, FR, 2015