Het je al gehoord van Pairi Daiza? Het is een wildlife park. Het park ligt in Brugelette, tussen Mons en Ath. Pairi Daiza bezit 5000 dieren. Pairi Daiza organiseert vogelshows. Je kan sommige apen strelen. Je kan ook giraffen strelen en voeden. Je kan het voeden van sommige dieren zien, maar je moet er wel op het goede moment zijn om iets te zien. Een andere goed ding van Pairi Daiza is dat sommige apen vrij zijn. Je moet voorzichtig zijn omdat de apen dingen uit je zakken stelen. Pairi Daiza is een goede gelegenheid om foto’s te maken. Om naar Pairi Daiza te gaan, moet je een goede dag kiezen, omdat ze sommige dieren verbergen, als het weer te heet of te koud is. Er zijn ook planten van over de hele wereld. Het is een reusachtig park… Ze hebben veel dieren ! Ik vind het heel leuk, maar heel duur. De tarieven variëren volgens de leeftijd, volgens de aankoopmethode en volgens het aantal mensen. Ter plaatste kun je ook restaurants en snacks vinden. Ze zijn niet te duur. Het is een pretpark, dus hebben ze Chinese restaurants en decoraties. Vroeger heette dit park “Paradisio”. Pairi daiza werd nog bekender dankzij de panda’s van China. Je kunt de twee zien in Pairi Daiza, maar er zijn altijd veel mensen die de pandas’ willen zien. Dus is het soms moeilijk ze te zien. Ik hou van dit park en ik wil er terug naartoe gaan.

Source image : https://www.flickr.com/photos/zooeurope/14813571861

Auteur : Nigel Swales Pairi Daiza Giant Panda – Xing Hui

Auteur : Célia, Charleroi, 21, FR, 2015

Âge : 21 ans