Ik wil mijn Nederlandstalige landgenoten een muziekgroep laten ontdekken. Ik denk dat muziek belangrijk is omdat het universeel is: het is een plezier dat toegankelijk voor iedereen is. Eigenlijk doet muziek veel met je gevoelens, ongeacht je levensstandaard, je verstand, je meningen, je cultuur.

Ghinzu is een Belgische rockgroep. De naam van de groep verwijst naar het Amerikaanse merk van messen : Ginsu.  De slagzin van het merk correspondeert goed met de ambitie van de groep : “Hoe meer je knipt, hoe meer het scherpt”. De muziek van Ghinzu is inderdaad heel helder : het is een combinatie van rock, punk, pop, electro en piano. Het is een innovatieve muziekgroep omdat het zich van de andere muziekgroepen onderscheidt : ze  gebruiken atypische combinaties van geluid.

De groep is in 1999 door John David Israël (genaamd « John Stargasm »), Mika Hasson, Greg Remy, Fabrice George en Sanderson Poe gevormd. Het label « Dragoon » waarop in 2000 het eerste album (« Electronic Jaccuzzi ») is geregistreerd, is voor en door de groep gecreëerd. De eerste twee liedjes die « Electronic Jacuzzi » en « Dolly Fischer » zijn genaamd, worden in verscheidene duizenden kopieën verkocht en behoorden tot de eerste concerttournee. In 2004 komt de groep terug met hun tweede album « Blow ». Verscheidene nummers van dit album zijn in films gebruikt : Dikkenek, Taken, … « Mirror Mirror », het derde album verschijnt in 2009. Het vierde album is voor 2015 gepland.

Source image : https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AGhinzu_acoustic_session.jpg

Attribution : WeLoveMusicfr [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons

 

Auteur : Margaux, Aulnois, 18, FR, 2015

Âge : 18 ans