pairi_daiza_girafe_2

Pairi Daiza was oorspronkelijk een oude abdij van de orde van de Cisterciënzers. Het  is nu een dierenpark dat elk jaar ongeveer 1 miljoen bezoekers verwelkomt.

Toen ik klein was, ging ik vaak met mijn ouders naar Paradisio    ( nu Pairi Daiza). Het was minder groot dan vandaag. Nu heb ik 2 dagen nodig om het hele park te kunnen bezoeken. Ik kan er eten, cadeau’s kopen en in het park wandelen. Je kan er ook het kerkhof van de monniken bezoeken. In het park heb ik veel naar zen-muziek geluisterd om minder stress te hebben.

Pairi Daiza heeft 7 aparte werelden gemaakt. Zo is er bijvoorbeld de lagune, waar ik naartoe ga om de Nautilus te bezoeken. De Nautilus heeft een groot aquarium waarin ik veel vissen en haaien heb gezien. Mijn lievelingsplaats is de Chinese tuin, omdat er sneeuwluipaarden en vooral twee panda’s zijn. Ze zijn in 2014 aangekomen en ze heten Hao Hao en Xing Hui.  Je kan 5000 dieren in Pairi Daiza vinden.

 

 

 

 

 

 

Source images  : http://yab.be/tag/pairi-daiza

(avec l’aimable autorisation de l’auteure, Carolien Coenen)

 

Auteur : Jordy, Merbes-Le-Château, 22, FR, 2015

Âge : 22 ans