eden_hazard_at_samsung_cropped_wc

Aangezien ik een voetballiefhebber ben, ga ik over één van de beste Belgische voetballers spreken : Eden Hazard.

Eden Michael Hazard werd geboren op 7 januari 1991 in La Louvière. Hij is de oudste van 4 jongens, allen betrokken in het voetbal. Hij begon zijn loopbaan als voetballer in het “Royal Stade Brainois” van Braine-le-Comte, waar hij speelde tot 2003. Daarna speelde hij in “AFC Tubize” van Tubeke, waar hij de aandacht begon te trekken, zodat hij in 2005 door de club “LOSC” van Rijsel werd gekocht.

Hij speelde zijn eerste wedstrijd met de eerste ploeg op 24 november 2007, maar hij scoorde geen doelpunten en de ploeg verloor de wedstrijd maar hij zou de rest van het seizoen schitteren, en dus kreeg hij de voetbaltrofee van de beste belofte van het seizoen. Hij zal zijn succes verderzetten, om uiteindelijk de beste speler van de ploeg te worden, zodat hij de belangstelling van de grootste Europese clubs (als Manchester United, Real Madrid, Chelsea, Arsenal, enz.) zal opwekken. In 2012 vertrok hij naar Chelsea (waar hij nog speelt) voor ongeveer 40 miljoen euro. Het is de duurste transfer van een Belgische speler. Daar werd hij ook één van de beste spelers van de ploeg. Tot nu toe heeft hij in Chelsea 43 doelpunten in 148 wedstrijden gescoord en 36 assists gemaakt. Hij speelt ook bij de Rode Duivels waar hij heeft 6 doelpunten gescoord en 12 assists gemaakt in een totaal van 53 selecties.

Hij is getrouwd met Natacha Van Honacker en ze hebben twee jongens van 4 en 2 jaar.    

Source image : https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AEden_Hazard_at_Samsung_(cropped).jpg

Attribution : By Samsung Belgium (Flickr: Eden Hazard) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

    

Auteur : Artur, Tournai, 19, FR, 2015