183_foto_abdij_van_villers

Ik neem graag foto’s. Drie of vier jaar geleden heb ik namelijk een spiegelreflexcamera gekregen eni k zoek naar rustige en schone plekken die ver weg van de drukte van het stadscentrum zijn.

Ik ga tijdens het weekend of ‘s avonds (op weekdagen) vaak wandelen. Zo kan ik mijn hoofd leegmaken, genieten van het uitzicht en foto’s nemen. Er is een plaats in mijn provincie die mij nauw aan het hart ligt en die zich zo goed leent voor fotografie : de abdij van Villers-la-Ville.

Slechts twintig minuten van Waver verbergen de middeleeuwse ruïneszich achter de bomen . Ik ga door de souvenirwinkel en betreed het domein van de abdij. Allerlei soorten mensen komen daar: toeristen, geschiedenisfanaten, mensen die geïnteresseerd zijn in planten of
mensen zoals ik, die gewoon benieuwd zijn. Aan de rechterzijde van de ingang liggen de tuinen van de abdij. Daar groeien veel verschillende soorten planten en bloemen, waaronder een groot aantal medische en eetbare kruiden.
Ik wandel door de bloemenperken, die een aangename geur geven, en ik loop de imposante trappen op.  Ik kom terecht op een hoogvlakte waar ik een mooi uitzicht op de ruïnes krijg. Aan de voorkant van de bouwvallige restanten herinnert de verhoogde spoorweg ons op zijn beurt aan een tijdperk dat gekenmerkt wordt door snelheid en drukte. Wat een contrast met de levenswijze van de monniken van de 12de eeuw ! Overdag rijdt er iedere 20  minuten een trein voorbij. Ik heb dus tijd voor de trein komt…Ik grijp mijn camera, kijk door de zoeker en neem mijn foto.

Source image : photo personnelle

Auteur : Laurence, Wavre, 22, FR, 2015

Âge : 22 ans