Ik ben in juli niet op vakantie gegaan maar Louvain-la-Plage heeft me het strand in Louvain-la-Neuve gebracht.

Louvain-la-Neuve staat bekend voor zijn wielerkoers, de “24h vélo”,
maar minder voor de andere gebeurtenissen die de stad organiseert. Louvain-la-Plage, letterlijk Louvain het strand, is een van deze evenementen. Gedurende een maand in de zomer wordt de grote markt met zand bedekt en de families vervangen de studenten.

Elke dag zijn er veel activiteiten voor groot en klein. Ouders kunnen een bier in een bar van het strand drinken, terwijl hun kinderen zich in de speeltuin vermaken. De organisatoren bieden ook ritjes met cuistax aan. Je kunt ook pétanque spelen. Voor mensen die van de zon willen genieten, zijn er ligstoelen en boeken die ze mogen lenen. Iedere vrijdag heb je veel gratis concerten met onbekende maar sympatieke bands. Soms zijn er meer bekende muzikanten. Dit jaar zijn we met mijn vrienden naar het concert van Daan geweest.

Louvain-la-Plage is een manier om de stad in een heel nieuw licht te zien en ook om van de zon en de warmte van de zomer te genieten.
Voor studenten is dit een gelegenheid om zich te ontspannen tijdens de blokperiode.

Source vignette : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/Louvain-la-Plage_-_04.jpg

Attribution : EmDee, CC BY 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/4.0>, via Wikimedia Commons

Source image dans l’article : photo personnelle

 

Auteur : Margaux, Wavre, 21, FR, 2016

Âge : 21 ans