Ken je de Francofolies ? Laten we samen inlichtingen nemen …
« Les Francofolies de Spa » is een muziekfestival dat plaatsvindt in de stad Spa sinds 1994. Dit festival werd geïnspireerd door de Francofolies van Rochelle . Spa is een Franstalige stad, die in de provincie Luik in Wallonië gelegen is. Spa is ook bekend voor het “Circuit de Spa-Francorchamps », een racecircuit.

Het festival verandert elk jaar. Er komen ongeveer 170.000 mensen op 5 dagen. Les Francofolies is nu een van de grootste muziekfestivals in België. Veel zangers hebben er opgetreden, bijvoorbeeld Johnny Hallyday, Vanessa Paradis, Suarez, Stromae, Bastian Baker, Calogero en nog veel meer.

Dit jaar gebeurt het festival van 17 juli tot 20 juli. Sommige zangers hebben al toegezegd, zoals Cats on trees, Brigitte, Quentin Mosimann, Fréro Delavega. De tickets zijn al te koop.

 Ik kan jullie een tip geven: je moet naar het festival gaan. Het is een festival met een goede sfeer, met geweldige mensen, maar ook fantastische zangers. Uit mijn eigen ervaring, kan ik je verzekeren dat dit festival super is.

Source image : https://www.flickr.com/photos/frf_kmeron/5982216101/

Kmeron Zazie Live Concert @ Francofolies de Spa 2011-0086 Photo by @Kmeron

Auteur : Charline, Beloeil, 18, FR, 2015

Âge : 18 ans