francois_pirette

Ik heb François Pirette gekozen want het is een zeer bekende humorist van Franstalig België afkomstig van Jemappes en Flénu (gemeente van Bergen). François Pirette is een pseudoniem : zijn echte naam is Thierry Van Cauberg. Hij is op 7 Februari 1963 geboren.

Op de leeftijd van 20 werkt hij mee aan een radioprogramma van de RTBF in Mons waarbij mensen telefonisch voor het lapje worden gehouden. De uitzending is bijna tien jaar lang een succes geweest. In 1992 schrijft Pirette zijn eerste onemanshow: “58 ans en 2021”. In 1994 vertrekt hij naar Frankrijk en animeert daar “Rien à crier”, een radio-uitzending op France 2. In 1996 komt hij terug naar België en krijgt hij opnieuw succes met zijn tweede onemanshow : “J’ai bien connu Chose”. In 2004 verlaat hij de RTBF om op RTL-TVI “Le Pirette show” te lanceren. In 2008 speelt hij in advertentiespotjes voor De Post. In 2009 doet hij verder met zijn telefoongrappen en start hij zijn nieuwe tournee. Zijn onemanshows op RTL-TVI zijn heel succesvol en hij schrijft er tussen 2007 en 2011 een hele reeks tot de zender hem in 2012 een “speciale uitzending” toevertrouwt “Les gens d’en bas”, “De mensen van beneden”.

Zijn voorstellingen zijn een opeenvolging van meestal hilarische sketches waarin hij verschillende personages speelt.  Amédée, de moeder van Nathalie, Nathalie, de moeder van Kévin en Alberto Delarazzia zijn er waarschijnlijk de bekendste van.  François Pirette heeft bij gelegenheid met andere humoristen zoals les frères Taloche en Pierre Aucaigne samengewerkt. Hij heeft in zijn sketches ook heel wat beroemde mensen ingeschakeld zoals Justine Henin, Emilie Dequenne, Frédérique François, Salvator Adamo, Julie Taton, François Damien, …. En tot slot is hij ook gekend voor de reprise van twee Franstalige komedies : “Le père Noël est une ordure” en “La Bonne Planque”. Hij heeft tot nu toe ongeveer veertig shows gecreëerd.

Source image principale : http://rf.llb.be/image/6f/51c28bbd357037e86ab40b6f.jpg

Auteur : Leïla, s'-Gravenbrakel, 20, FR, 2015

Âge : 20 ans