Ik ben Franstalig en geboren in Wallonië maar toch woon ik in een Vlaams dorpje genaamd Galmaarden.

Mijn dorpje lijkt op het eerste gezicht heel normaal maar toch is dit niet het geval. 
Naast onze bibliotheek, supermarkt, cultureel centrum (Het Baljuwhuis) en onze typische kleine cafés, hebben wij ook hele mooie wandelroutes die door heuvels en bossen lopen.

Elke zondag ga ik dan ook met mijn ouders en mijn broer op wandeltocht door het bos en onze omstreken. Het bos waar men het vaakst doorheen loopt, ligt naast de befaamde “Bosberg”. De bosberg was een heel bekende wieleretappe van de “Ronde van Vlaanderen”, die nu spijtig genoeg uit de ronde is geschrapt.

Een van de wandelroutes die ik met mijn ouders het meest doe, heet “het Stiltepad Galmaarden Pajottenland”. Deze 8-vormige wandelroute is zo’n 15 km lang maar is echt wel de moeite waard omwille van zijn prachtige landschappen. Voor mij is in dit parkoers de Congoberg het mooist  want op deze heuvel heeft men een prachtig uitzicht van alle omstreken rondom mijn dorp.

Galmaarden mag dan wel een klein dorp zijn maar veel is er wel te doen !

Source image : photo personnelle

Auteur : Ivan, Galmaarden, 23, FR, 2014

Âge : 23 ans