wat_is_esn_lln

Ik ben de vicevoorzitster van ESN (Exchange Student Network) in LLN (Louvain-la-Neuve), een zeer leuke stad waar ik nu een master aan het doen ben. ESN is een studentenorganisatie die de Erasmus studenten helpt om zich te integreren in hun nieuwe omgeving. Er bestaan ook ESN secties in Vlaanderen en in heel Europa.

In Louvain-la-Neuve komen er elk semester ongeveer 500 Erasmus studenten. Elke maand organiseren we een “theme party” voor hen. De laatste was de “Hollywood Party”. Iedereen moest verkleed zijn als een bekende acteur of actrice. Dat was heel grappig! Maar ESN is niet alleen feesten. We organiseren ook reizen naar Brussel, Brugge en Gent, Amsterdam, Aachen en Keulen, enz. Elk semester is er ook een speciale week waarin we goede daden verrichten zoals het meer van LLN schoonmaken en onbederfelijke goederen verzamelen voor een liefdadigheidsinstelling. Ik heb deelgenomen aan al deze activiteiten en ik vond ze allemaal heel leuk!

Dankzij ESN is het een beetje alsof ik nog steeds op Erasmus ben (ik ben in Gent geweest als uitwisselingstudente). Het is ook de gelegenheid om in een plezante sfeer nieuwe Erasmus studenten te ontmoeten.

Source image : photo personnelle

Auteur : Cindy, Braine-le-COmte, 22, FR, 2014

Âge : 22 ans