Ik ga sinds twee jaar naar het festival van Dour, eerst als festivalganger, daarna als vrijwilliger. Het is een groot evenement en een unieke ervaring.

Het festival van Dour is een festival temidden van de Slakkenbergen van de Borinage. Er is geen minimumleeftijd en het is gratis voor wie jonger is dan 12 jaar. Kinderen moeten wel begeleid worden. De toegang voor personen met een handicap is geoptimaliseerd. Het werd tot beste festival verkozen van Europa in 2010. Er zijn 8 podia voor 200 groepen.  
Er is een grote diversiteit aan legendarische artiesten en er is veel te ontdekken. De kunst heeft er ook zijn plaats. Dit jaar zal het de 27ste editie zijn. Het festival ontvangt elk jaar bijna 200 000 festivaligangers overal. Dit jaar zal het festival 5 dagen duren met een extra avond gewijd aan Mons 2015.

Veel vrijwilligers bereiden de verlichting, de scenes, de veiligheid voor,… gedurende verschillende weken voor het festival. Ik heb ontelbaar veel afsluitingen gezet. Voor mij was het magisch om te zien hoe snel de camping zich vulde. Mensen stonden het eerste uur van de dag  al in de rij. Elke dag was ik ongeduldig en ziek, omdat de wachtrij voor de douche eindeloos was. Preventieve stand voor hygiëne, gezondheid en veiligheid zijn overal op het festival. Dag en nacht werd er een gekke sfeer gecreëerd, ongeacht het weer, onder om het even welke temperatuur. Ik heb er onvergetelijke herinneringen aan.

Source image : http://musicfestivals.be/tag/dour

Auteur : Chloé, Wiers, 18, FR, 2015

Âge : 18 ans