doudou2

De Ducasse van Bergen is een plaatselijk folkloristisch feest dat elk jaar plaatsvindt tijdens de laatste drie weken van mei. Bergen is een stad in de provincie Henegouwen.

Het feest wordt vaak “Doudou” genoemd, naar de naam van een traditioneel lied dat men tijdens de festiviteiten speelt.

De Ducasse begint op zaterdag met de afdaling van de relikwieën van Ste Waudru in de Collegiale Ste Waudru. Daarna is er op zondag een « folk » processie in kostuums uit de middeleeuwen met handelaars, broederschappen en parochies van de stad. Na de processie is er een gevecht  op de markt : « Lumeçon ». Dit is een gevecht tussen Sint-Joris en de draak, die de regio in de Middeleeuwen terroriseerde. Maandag is gewijd aan verschillende evenementen, braderie, militaire muziek. Dinsdag is aan populaire spelen gewijd. En vóór 2008, meestal op woensdag, werd een klein gevecht Lumeçon voor de kinderen in Waux Hall (een groot openbaar park in Mons) gehouden. Het vindt nu plaats op de Grote Markt.

Dit jaar is de datum van de « Doudou » 27 mei – 7 juni 2015. De grote dag van de drie-eenheid is zondag 31 mei 2015.

Source image : https://fr.wikipedia.org/wiki/Ducasse_de_Mons#/media/File:Saint-Georges-et-dragon.jpg

Auteur : Margaux, Mons, 18, FR, 2015

Âge : 18 ans