musee_herge_free

Ik bezocht het Hergé Museum en ik wil mijn ervaring met u delen. Het Hergé Museum is gewijd aan de Belgische stripmaker Hergé, de bedenker van het avontuur van Kuifje, van Quick en Flupke, van Jo, Zette en Jocko. Het museum is gevestigd in Louvain-la-Neuve en is officieel geopend op 2 juni 2009.

Het heeft acht vaste tentoonstellingszalen en een tijdelijke tentoonstellingszaal.

Er is ook een interactieve studio waar Hergé zijn verhaal vertelt en een aantal geheimen van zijn wereldwijde succes prijsgeeft, er staat een reconstructie van zijn tekenstudio en het museum beschikt over meer dan 80 originele pagina’s, 800 foto’s en ongepubliceerde documenten.

Dit museum is een culturele plek voor liefhebbers van strips, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis. Omdat deze plaats gebruikt wordt om door de tijd te reizen en een tijdperk te ontdekken, is interessant voor wie meer wil leren over de geschiedenis van België.

File URL : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c8/Musee_Herge.JPG

Crédit à l’auteur : Peripatetic [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]

Auteur : Wyna, Mons, 25, FR, 2015

Âge : 25 ans