Ik zit in mijn tweede masterjaar in de criminologie en ik loop momenteel stage bij een jeugdrechter.

De toga is volgens mij het meest representatieve beeld van de jeugdrechter, omdat ze de gerechtelijke macht vertegenwoordigt. Het is zo dat de jeugdrechter bij wie ik mijn stage doe, haar toga tijdens de hoorzittingen draagt.

Om mijn stage te beschrijven, zal ik een korte zin gebruiken: mijn stage bestaat er vooral in om de beroepspraktijk van de jeugdrechter te observeren.

De jeugdrechter probeert de beste oplossing te vinden voor problematische situaties van jongeren en hun familie te vinden. De beslissingen worden altijd in het belang van de jongere genomen. Tot slot is het een heel interessante stage en ik heb emotionele momenten meegemaakt.

Source image : photo personnelle

Auteur : Marie, Namur, 23, FR, 2014

Âge : 23 ans