Vorige zomer ben ik voor het eerst met mijn vrienden naar het Festival Ronquières gegaan. Ik waardeerde de muziek en de sfeer van hoge kwaliteit en het is dicht bij mij thuis in La Louvière. Ik hou van rock beluisteren, dus was het perfect voor mij. Ik wil over dit festival iets vertellen.

Ronquières Festival is een grootscheeps muziekfestival in een unieke omgeving in Europa, “Le plan incliné” van Ronquières in de provinvie Henegouwen. De geografische toestand is ideaal, want het is dichtbij Brussel, Charleroi en Mons maar ook bij Vlaanderen en Frankrijk. Er is een groot parkeerterrein voor meer dan 3500 mensen, maar het festival heeft twee podia voor ongeveer 15 000 mensen. 10 000 mensen voor het eerste podium en 5 000 voor het tweede toneel. De eerste editie van dit festival was in 2012. Het festival duurt twee dagen, op zaterdag en op zondag in augustus.

De type muziek op het Ronquières Festival is vooral rock. In 2014 zijn er veel artiesten gekomen. Er waren bekende Belgische artiesten, zoals Gaetan Roussel en Suarez, maar ook van Frankrijk als Ben l’Oncle Soul, van Zwitserland als Bastian Baker en van Duitsland. De sfeer was zeer leuk en de organisatie was perfect. De verschillende artiesten treden op voor twee dagen op de twee verschillende podia. Er waren in totaal 30 000 mensen, het was een nieuw record voor het Festival ! Dit jaar kennen we al vier nieuwe namen van artiesten voor deze editie. De namen zijn : Brigitte, een duo van twee Franse zangeres ; La Smala, een hip-hop band van Brussel, Saule (een Belgische zanger) en dEUS, de belangrijkste Belgische band van alle tijden. Voor de eerste keer zal er een hip-hop band naar het festival komen. Deze editie is op 1 en 2 augustus.

Het voordeel van Ronquières Festival is dat het geld geen werkelijk probleem is. Een student kan bijvoorbeeld makkelijk naar het festival gaan. Voor de twee dagen is het slechts 55 euro en 35 euro voor één dag, maar na 31 mei is het 60 euro voor de twee dagen en 38 euro voor zaterdag of zondag. En je kan een toeslag betalen om te kamperen, als je wilt. Een kleine prijs voor een gek festival met een leuke sfeer en een perfecte organisatie. Waar wachten jullie op om naar het Ronquières Festival te gaan ?

Source image : https://www.flickr.com/photos/frf_kmeron/28808913122/

Kmeron Frero Delavega Live Concert @ Ronquieres Festival-9550 Photo by @kmeron

Auteur : Nicola, La Louvière, FR, 2015