Stromae, wiens echte naam Paul Van Haver is, is de Belgische singer-songwriter-vertolker van het moment! Met zijn gekke artiestennaam (Stromae die voor maestro in het Verlan staat. Het Verlan is Franse straattaal gevormd door het omkeren van de lettergrepen van een woord), zijn absurde look (ouderwetse polo, vlinderdas, korte broek en lange sokken) en zijn moralistische liedjes, wil Stromae de mensen provoceren…

Inderdaad, de teksten van Stromae gaan veel verder dan “ik hou van je en ik zal je trouw blijven.” Hij gaat verder in de betekenis die hij aan zijn liedjes geeft. Hij spreekt zelden zonder iets te zeggen. Als getuige van de wereld waarin hij opgroeide, trekt hij zeer realistische portretten en hij bekritiseert verschillende aspecten van de samenleving zoals afwezige ouders, de overweldigende politiek, ziekte, ecologie, racisme… Hij provoceert ook in zijn clips, zoals in “Formidable” waarin hij dronken is. Zo bekritiseert hij nogmaals de donkere kanten van de samenleving, want hij toont aan dat bekendheid alle rechten biedt. Hij werd dronken op straat, maar de politie heeft hem niet gearresteerd.

Hij heeft fans tussen 6 tot 66 jaar, met een Waals of Vlaams accent, hij verenigt niet alleen jong en oud, maar ook Walen en Vlamingen in België. Hij is gewoon een jongeman die veel over de wereld om ons heen begrijpt en probeert om boodschappen door te geven via teksten die je doen nadenken.

 

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f2/Stromae.jpg

 

Auteur : Sharon, La Louvière, 19, FR, 2015

Âge : 19 ans