Ik woon in Familleureux en dat ligt naast een klein dorp, Ecaussinnes. Elke jaar organiseert dit dorp een bierfeestje. Vorig jaar ben ik naar dit feestje gegaan…

Deze gebeurtenis is een traditie sinds 1960. Het is elk weekend van de maand augustus. De oorsprong van deze gebeurtenis komt uit een groep vrienden die een feestje in hun dorp in de Beierse sfeer wilden organiseren.

Het succes bij het publiek werd steeds groter. Vorig jaar waren tweeduizend mensen aanwezig. Mensen van alle leeftijden zijn er om Beierse muziek te horen, te dansen, zuurkool te eten, veel verscheidene bieren te drinken…

Ik zal volgend jaar naar de Oberbayern gaan omdat de muziek heel leuk was! Ik wil deze folklore laten zien aan mijn vrienden van Mons omdat ze het niet kennen.

Source image : photo personnelle

Auteur : Violette, Mons, 18, FR, 2016

Âge : 18 ans