Ik ging een paar keer naar Luik. Ik houd van die stad. Er zijn veel dingen te doen

De laatste drie jaar ging ik twee keer naar Luik voor festivals en één keer voor een « Streetfishing »toernooi.

Ik weet dat Luik een Belgische stad is, die in de provincie van Luik in Wallonië ligt.

Volgens mijn broer zijn er 200 000 bewoners in die stad (Wikipedia zegt hetzelfde daarom, dat moet waar zijn lol).

Zoals ik zeg, ging ik naar festivals en een Street fishing toernooi. Je vraagt je zeker af waarom ik naar een street fishing toernooi ging? Eigenlijk houdt mijn broer veel van vissen en daarom ging ik met hem vissen.

Het was een grappige ervaring omdat je de stad kan bezoeken, mensen ontmoeten en vis vissen tegelijk. Luik is een heel mooie stad, er zijn veel dingen te zien.

Vooral de rivier met de gebouwen rond, dat was het beste.

Het enige probleem in die stad is het accent. Het accent van Luik is heel verschillend en ik vind het erg grappig. Sorry, maar ik kan niet spreken met een inwoner van Luik zonder te denken over zijn accent. Ze spreken heel langzaam. Ik weet niet hoe het uit te leggen, maar ik denk dat je weet wat ik wil zeggen, nee?

Zo niet, dan raad ik je aan deze stad te bezoeken, de mensen zijn er erg warm!

Source image :

File URL : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/Liege_View_03.jpg

Attribution : A.Savin (Wikimedia Commons · WikiPhotoSpace) [FAL or CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons

Tags:

Auteur : Michael, Piéton, 19, FR, 2016

Âge : 19 ans