Robert La Frite is de bekendste « baraque à frites » in Charleroi.

Dat is een plaats waarin je frieten kan eten. De frieten zijn heerlijk want ze zijn handgemaakt, maar het meest populaire gerecht is tomatensaus met gehaktballen.

Een andere specialiteit is de vlag. Het doel is de Belgische vlag met 3 verschillende gerechten te maken : stoofvlees, frieten en gehaktballetjes in tomatensaus. Dat is een zeer vette maaltijd. Ze hebben ook veel verschillende sauzen. Bij je frieten moet je een biertje drinken. Het restaurant bestaat sinds 1952 en het is nu een echte instelling. Het is een familiebedrijf. De naam komt van de oprichter, Robert. Nu is de kleindochter van Robert de manager. Het is zeldzaam maar wanneer toeristen naar Charleroi komen, gaan ze daar eten. Sommige belende sterren, zoals Raphael Nadal, hebben daar al gegeten. Voor de feestvierders is het frietkraam altijd geopend. (24u/24u).

Source image : https://fr.yelp.be/biz/robert-la-frite-charleroi

Auteur : Léa, Charleroi, 18, FR, 2016