Ik zal u de Belgische groep Puggy voorstellen. Het is voor mij één van de grootste Belgische bands van onze tijd.

Zoals hierboven gezegd is Puggy een Belgische popgroep die in 2005 gecreëerd werd. Ik vind deze groep origineel want geen enkele van de leden is Belg! De band is samengesteld uit Matthew Irons, die een Engelse vocalist-­gitarist is, de Fransman Romain Descampe, de bassist, en de Zweed Egil Franzén, de drummer.

Matthew en Romain waren studenten in muziek in Antwerpen, de stad waar ze elkaar hebben ontmoet. Daarna is Egil, een kennis van Romain er bijgekomen. Puggy heeft momenteel 2 EP’s gemaakt, één in 2004 en de andere in 2009.

« Dubois Died Today » is de titel van hun eerste album dat in 2009 verschenen is en in 2010 de tweede die « Something You Might Like » heet.

Dit is voor mij hun beste album. In 2013 komt hun derde album uit : « To win the world ». Het volgende album wordt in 2016 verwacht.

Ik heb Puggy met hun tweede album ontdekt. Deze is een openbaring voor mij en sinds dit jaar ben ik een grote fan. Ik ben naar vele concerten geweest. Het beste voor mij blijft dat van oktober 2014 in de Ancienne Belgique.

Source image : https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3A14-04-18_Puggy_Matthew_Irons_02.jpg

Attribution : By Achim Raschka (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons
  

Auteur : Simon, Charleroi, 18, FR, 2016

Âge : 18 ans