dour_festival_free2

Ik zou u over het grootste festival van België willen praten dat het festival van Dour is. Het festival gebeurt in juli. Er zijn ongeveer 45 000 mensen per dag. Er is alternatieve muziek, zoals RnB, Pop muziek, Rock,…

Geschiedenis

Het vindt sinds 1989 ieder jaar plaats bij het Waalse dorp Dour. Het festival van Dour  is het bekendste van Wallonië . Het festival duurt vijf dagen en het is mogelijk op de site te slapen.  De camping kan 35 000 mensen onthalen. De 25e  verjaardag werd gevierd in 2013. Het festival wordt door  Carlo Di Antonio georganiseerd. De prijs voor 5 dagen is ongeveer 120€.

Muziekstijlen

Elk jaar biedt het festival een verschillend en internationaal programma. Kunstenaars als Iggy Pop, Johnny Hallyday, Public Ennemy, Placebo, Snoop Dogg zijn gekomen en dit jaar komt Wiz Khalifa.

Mijn ervaring

Dit jaar ben ik naar het festival van Dour met mijn vrienden geweest en het was een heel goede sfeer en de mensen waren ook heel sociaal. Ik heb enkele mensen ontmoet. Dour festival is een heel goede ervaring voor jonge mensen maar ook voor bejaarden.

Source image : https://www.flickr.com/photos/frf_kmeron/6008398191

Kmeron Double Rainbow @ Dour Festival-0739

Auteur : Sandro, Mons, 19, FR, 2016

Âge : 19 ans