Ik heb een feest dat op 15 augustus plaatsvindt in mijn dorp gekozen om erover te schrijven. Het vindt plaats in Ittre. Het is een feest dat elk jaar gehouden wordt en 3 dagen duurt (tot en met 15 augustus).

Op 13 augustus is er een concert voor het hele gezin. Op 14 augustus zijn er concerten in de vroege avond en dan een nachtfeest geanimeerd door een dj van middernacht tot 3 uur in de ochtend. Op 15 augustus zijn er ook concerten en komt er ‘s avonds ook een dj. Ongeveer 4 jaar geleden woonde ik een concert van Stromae en Suarez bij. Dit jaar zag ik de Kid Noize dj aan het werk.

Tijdens deze 3 dagen drink ik veel. De bieren zijn goedkoop. Ik ontmoet nieuwe mensen, en ik zie mensen die ik een lange tijd niet meer had gezien (zoals mijn vroegere leraren, bijvoorbeeld). Op 14 augustus komen er meer mensen uit alle regio’s : Luik, Namen, Brussel,…want de volgende dag is een feestdag.

Op één van de pleinen van Ittre staat een kermis voor alle leeftijden : boogschieten, speelautomaten, autoscooters, eendjes vangen. Ik moet toegeven dat ik meer tijd in de bars en op de dansvloer doorbreng. Ik kan er alles eten : frietjes, hamburgers, worstjes, pitta’s… Natuurlijk kom ik na de 3 feestdagen altijd een beetje aan in gewicht. Toch wacht ik altijd vol ongeduld op het feest van het volgende jaar.

URL Page : https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Paramore_Concert.jpg

URL Fichier : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1c/Paramore_Concert.jpg

Crédit à l’auteur : Lisdavid89 [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], de Wikimedia Commons

Auteur : Laura, Ittre, 22, FR, 2016

Âge : 22 ans