De Grote Markt van Brussel is een beroemde plaats die in het centrum van Brussel ligt. Het is een historische en toeristische plaats. De Grote Markt staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is een politiek, commercieel en cultureel centrum. Ze ligt dicht bij de Beurs en de Zavel. Ze bestaat uit een groot plein dat omringd wordt door het stadhuis, het broodhuis en vele gildehuizen.

Ik hou van die plaats omdat er, elk jaar, verschillende evenementen plaatsvinden zoals het bloementapijt, de kerstmarkt en verschillende spektakels zoals de Ommegang, concerten, festivals en andere culturele manifestaties. Ik neem met plezier aan die evenementen deel.

Het is een belangrijke toeristische plaats met veel cafés, restaurants, hotels en winkels, die soms prestigieus en wereldberoemd zijn. Ik ga soms naar een restaurant, « Le Roy d’Espagne », waar je heerlijk kan eten en die vele Belgische specialiteiten aanbiedt. De Grote Markt ligt dicht bij het beroemde « Manneken Pis », een symbool van de stad Brussel. Het beeld van T’Serclaes is een geluksbrenger en bevindt zich op de hoek van één van de straten die op de Grote Markt uitkomen. Volgens de legende, moet je de rechterarm van het beeld strelen om gedurende één jaar geluk te hebben. Dit trekt veel toeristen aan en ik streel de arm ook telkens als ik naar de Grote Markt ga.

Dit plein is ook voor de architectuur van zijn gebouwen en hun fabuleuze ornamenten beroemd. Ik zit vaak op dit plein met mijn vrienden om het te bewonderen.

De Grote Markt is een plaats die je niet mag missen wanneer je naar Brussel gaat. Ze is echt de moeite waard !

File URL : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/Leuven_Grote_Markt_1.jpg

Attribution : Zairon [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

Auteur : Mélissa, Boisfort, 23, FR, 2016