het_meer_van_genval

Het meer van Genval is een plaats waar ik graag ga wandelen. Het bevindt zich in de buurt waarin ik woon. Het is een fantastische plaats om met de familie te ontspannen.

Ten eerste is het meer erg mooi. Ik kan rond het hele meer lopen en tot rust komen. Het meer is met bomen omgeven en de natuur is zeer aanwezig. Bovendien zijn er veel watervogels, zoals eenden of zwanen. Ik kan er eveneens het landschap bewonderen of er picknicken. Als je wil, zijn er ook restaurants met zicht op het meer.

Ten tweede is het een culturele plaats. Dichtbij het meer is er het water- en fonteinmuseum en er zijn ook talrijke kleine monumenten. En natuurlijk, één van de redenen waarom het meer van Genval bekend is, is “het kasteel van Genval”. In dat kasteel bevinden zich een restaurant, een hotel en een fitnesszaal. Het is ook prachtig wanneer het meer ‘s avonds kleurrijk verlicht is.

Tenslotte is het een plaats waar veel activiteiten plaatsvinden. Er is een nautische basis waar je kan waterfietsen en kajakken. Gedurende de zomer zijn er ook borrels die aan de oevers van het meer worden georganiseerd en waar je veel plezier met je familie en vrienden kan beleven. Het is een plaats in Waals-Brabant die echt niet mag gemist worden.

Source image : photo personnelle

Auteur : Beverly, Genval, 23, FR, 2016

Âge : 23 ans