Luik is vol contrasten. Het is een moderne én een historische stad. Een echte aanrader, een stad om te bezoeken en om van te proeven!

Laten we eerst over de architectuur van Luik spreken.

Luik is de grootste toeristische stad van Wallonië. Er is een zeer mooie, oude binnenstad, met onder andere de Marktplaats, de « En neuvice »-straat (foto), het stadhuis, het paleis van de prins-bisschoppen, enzovoort…

Maar tegelijk is ze ook modern, met de recente winkelgalerij « Mediacité », en vooral met het nieuwe station « Liège Guillemin », ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava Valls. Het station is vandaag een symbool van de stad worden.

Verder kunnen we nog over plaatselijke specialiteiten spreken,zoals de lekkere Luikse wafels, de balletjes met “sauce liègeoise” (Luikse saus) of nog de “café liégeois” (Luikse koffie).

Ten slotte kunnen we niet over Luik spreken zonder de Luikse feesten te vermelden. De Luikenaars houden van feesten, ze vieren een hele week feest vanaf 15 augustus, bijvoorbeeld in de wijk Outremeuse, maar ook tijdens de feesten van Wallonië in september of tijdens de kerstperiode, in het grootste kerstdorp van België. Tijdens deze feesten drinken de Luikenaars graag “Peket”, een typisch lokaal drankje.

Dus, klaar om Luik te bezoeken?

Source image : photo personnelle

Auteur : Charlotte, Liège (Luik), 22, FR, 2016

Âge : 22 ans