Ik vind dit steenachtige fort veel mooier dan al de andere… Eerst omdat ik ervandaan kom en ten tweede omdat het een groene plek in de stad is. 

Er zijn echt veel verhalen rond dit gebouw, maar ik ben niet hier om jullie een les geschiedenis te geven. Ik wil jullie iets voorstellen, omdat het een groot deel van mijn stad is en ik wil het met jullie verdelen. 

Er bestaan veel dingen die we daar kunnen doen : een heel mooie en relaxte wandeling in het bos en langs de kleine paden maken, naar de parfumerie Guy Delforge gaan (ik ben er met mijn klas naartoe gegaan toen ik acht was en ik heb er veel van gehouden), een beetje leren over de geschiedenis van dit gebouw, en ook van de stad van Namen, in het kleine museum, genieten van de Médiévales de Namur die deze zomer in juli plaats hebben genomen… En natuurlijk ook ons heel lekkere bier Blanche de Namur proeven (of weer proeven !).  

Dus kom ! Iedereen, kom naar die absoluut prachtige plek vol geschiedenis, al was het maar voor een ijsje of een glas met je vrienden op het terras aan de voorzijde van de Maas, wat de moeite waard is, geloof me ! 

Page URL : https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Namur_Citadelle_IMG_1425.JPG

File URL : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/66/Namur_Citadelle_IMG_1425.JPG

Attribution : Calonne Marcel [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons

Auteur : Margaux, Namur, FR, 2016