Ik wil over de ” Grand Place” van Louvain-la-Neuve praten. Het is het hart van mijn stad, de plaats waar de inwoners elkaar ontmoeten. Tijdens het jaar worden er veel gebeurtenissen georganiseerd. Die geven echt ritme aan de stad, zoals Louvain-la-Plage of Louvain-la-Neige.

Ten eerste verandert de Grand-Place in de zomer in Louvain-la-Plage. Met andere woorden, er wordt zand gebracht om op een echt strand te lijken. De stad stelt strandstoelen, speeltjes voor kinderen, … ter beschikking. We kunnen ook petanque spelen of ijsjes eten. Er zijn bovendien kinderworkshops. Jeugdleiders knutselen met de kinderen, vertellen verhalen. Er vinden ook enkele concerten plaats.

Daarnaast hebben we de Louvain-la-Neige in de winter. We kunnen dan tussen een 100-tal kerststalletjes wandelen. Als je geen idee voor een kerstgeschenk hebt, ga dan even rondlopen op de gezellige markt. We vinden er ook typisch wintereten, zoals warme wijn, wafels, …

Hoe dan ook, jullie mogen dit plein absoluut niet missen, zelfs zonder deze evenementen. De “Grand-Place” is immers heel druk en gezellig dankzij de studenten.

Source image : https://www.flickr.com/photos/jp2remy/29005038233

Auteur : Jean-Paul Remy Louvain-La-Neuve – Grand-Place

Auteur : Aïcha, 19, Louvain-la-Neuve, FR, 2016