Ik zal over Maissin, een klein dorp in de provincie Luxemburg praten. Ik zal specifieker over het geschiedenis van het dorp praten.

augustus 1914. De bevolking van tegenwoordig leeft nog met de sporen van de oorlog. Er zijn 3 monumenten en een groot oorlogskerkhof. Veel straten dragen de naam van Franse soldaten: bijvoorbeeld ‘Avenue Commandant de Laage de Meux’. 23 ongeveer 8000 doden in het gebied tussen 22 en vielen gesloopt. Er wereldoorlog. Bijna driekwart van het dorp was door het Duitse leger  Maissin is rijk aan verhalen en het dorp was een slagveld tussen het Duitse leger en het Franse leger aan het begin van de eerste

Er is ook een bezienswaardigheid in het dorp. Dat is binnen in de kerk. De kerk ‘Saint-Hadelin’ heeft 8 speciale glas-in-loodramen waarop de inwoners de legers en ook de schade van de oorlog hebben voorgesteld. Ze waren in 1932 door een Luikse kunstenaar gefabriceerd. Het is voor mij altijd een plezier het te bekijken.

Source image : Photo personnelle

Auteur : Edouard, 18, Maissin, FR, 2016

Âge : 18 ans