nafi_thiam_belgrade_2017_wc

Vandaag zal ik over Nafissatou Thiam spreken. Ik heb Nafissatou gekozen want het is een bekende sportvrouw van België en ik heb haar tijdens de Olympische Spelen gevolgd. 

Nafissatou Thiam is een Belgische meerkampster. Ze was geboren op 19 augustus 1994 in Brussel. Ze is de dochter van een Belgische moeder en een Senegalese vader. Ze woont in Rhisnes, met haar moeder, haar twee broers en haar zus. Naast haar sportcarrière studeert ze aardrijkskunde aan de universiteit van Luik. 

Ze is lid van de RFC Luik, haar coach is Roger Lespagnard. Ze won haar eerste nationale titel in haar leeftijdscategorie in 2009 en veroverde in 2011 haar eerste medaille bij de senioren door derde te worden bij het verspringen tijdens de Belgische indoorkampioenschappen.

Ze heeft dit jaar (2016) aan de Olympische Spelen deelgenomen in Rio De Janeiro. Ze verbeterde haar persoonlijk rekord op vijf van de zeven nummers van de zevenkamp. Daarnaast verbeterde ze het Belgisch record op de zevenkamp met meer dan 300 punten. Met 6810 punten heeft ze de gouden medaille gewonnen. 

Ik hoop dat je nu Nafissatou een beetje beter kent. 

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/62/Nafi_Thiam_Belgrade_2017.jpg

Attribution : Erik van Leeuwen [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)]

Auteur : Fiona, 16, Namur, FR, 2016