het_domein_van_arville_1

Ik heb deze zomer meegedaan aan de « Eventing Arville » competitie als vrijwilliger met mijn beste vriend. Ik rijd al heel lang paard en het was een kans om deze mooie plek te ontdekken.

Arville is een gehucht in de provincie Namen. Het kasteel van Arville, gebouwd in 1616, is eigendom van de familie de Liedekerke. Het kasteel was oorspronkelijk een jachthuis, dat later werd uitgebreid. Tegenwoordig is het domein een belangrijk ruitersportcentrum, waar elk jaar een grote eventingwedstrijd wordt gehouden.

Het domein is een paradijs voor paarden en mensen. Rond het oude kasteel is er veel ruimte om paarden te trainen. Arville heeft prachtige heuvels en wegen voor draf en galop, evenals een grote binnen- en buitenpiste, en andere faciliteiten voor het trainen van maximaal 40 paarden die ondergebracht worden in de hoofdstal met 23 boxen of in één van de Amerikaanse stallen met elk 10 boxen.

De Eventingwedstrijd wordt vaak beschreven als een triatlon voor ruiters. Het is zeer indrukwekkend en bestaat uit een dressuurwedstrijd, een crosscountrywedstrijd en een springwedstrijd. De Internationale Eventingwedstrijd van Arville vindt elk jaar plaats in augustus voor verschillende niveaus: twee, drie of vier sterren. Dit jaar werd daar de Nations Cup gehouden.

© persoonlijke foto’s

Auteur : Sophie, 21, Lasne, FR, 2021