chimay_3

Vandaag ga ik het hebben over enkele bezienswaardigheden die de moeite echt waard zijn in Chimay, de stad waar ik woon.

Chimay is in de eerste plaats, zoals jullie allemaal weten, bekend om zijn trappistenbieren die binnen de abdij van Scourmont gebrouwen worden. Om het productieproces en de geschiedenis van de abdij te ontdekken, kunnen jullie het kleine museum “Chimay Experience” bezoeken. Het zal ook de perfecte kans zijn om één (of meer wink) van de 5 verschillende bieren in het restaurant te proeven, met een paar stukjes Chimay kaas. Jammer genoeg is het niet mogelijk om de brouwerij te bezoeken, maar de abdij ligt op enkele honderden meter van het museum, en daar kunnen jullie in de tuin, de kerk en het monnikenkerkhof wandelen.

Een tweede onvermijdelijke activiteit is het bezoek van het kasteel. Dat werd eerst gebouwd in de elfde eeuw, maar werd meermaals afgebrand. Veel werkzaamheden en veranderingen waren dus noodzakelijk om de woning en het binnentheater te redden. Het gebouw is nog bewoond door erfgenamen van de prinselijke familie Riquet de Caraman, die het kasteel renoveerden om bezoekers zo goed mogelijk te kunnen verwelkomen.

Ten slotte zijn er veel rustige plaatsen in de gemeente Chimay. Lompret is bij voorbeeld één van de prachtigste dorpen van Wallonië, en de vijver van Virelles is ook aangenaam om van het platteland te genieten en om andere landschappen te kunnen bewonderen.

Ik hoop dat jullie nu zin hebben om mijn geliefde stad te ontdekken en te bezoeken!

Auteur : Emilie, Chimay, 23, FR, 2021

Âge : 23 ans