Citadel van Namen

Ik vind dit steenachtige fort heel mooier dan de hele anderen... Eerst omdat ik ervandaan kom en ten tweede omdat het een groen hoek in de stad is. 

Er zijn echt veel verhalen rond dit gebouw, maar ik ben niet hier om jullie een geschiedenis klas te maken. Inderdaad wil ik iets jullie voorstellen, omdat het een groot deel van mijn stad is en ik wil het verdelen met jullie. 

Er bestaan veel dingen dat we daar kunnen doen : een heel mooie en relaxte wandeling in de boos en langs de kleine padden maken, naar de parfumerie Guy Laforge gaan (ik ben er met klas naartoe gegaan toen ik acht was en ik heb er veel van gehouden), een beetje leren over de geschiedenis van dit gebouw, en ook van de stad van Namen, in de kleine museum, genieten van de Médiévales de Namur die dit zommer in juli plaats hebben genomen... En inderdaad, onze heel lekkere bier Blanche de Namur proeven (of weer proeven !).  

Dus kom ! Iedereen, kom naar dit absoluut prachtige plek vol geschiedenis, zelfs om alleen een ijsje of een glas met je vrienden op het terras aan de voorzijde van de Maas, wat zeer goed je maakt, geloof me ! 

Page URL : https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Namur_Citadelle_IMG_1425.JPG

File URL : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/66/Namur_Citadelle_IMG_...

Attribution : Calonne Marcel [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons

Auteur: 
Margaux, Namur, FR, 2016