De brouwerij Dubuisson

Mijn favoriete brouwerij is de brouwerij Dubuisson ligt in Pipaix, het is mijn favoriete omdat er mijn favoriete bieren zijn! Ze heeft ook twee kleine brouwerijen in Bergen en in Louvain-La-Neuve.

Mijn favoriete blond bier is the Bush blond (1998) , mijn favoriete amberkleurig is the Bush amber(1933), mijn favoriete kerstbier is the "Bush de Noel"(1991) en mijn twee favoriete bieren zijn de "Bush prestige"(2003) en "Bush de nuit"(een Bush Noel met vijn)... Ze komen allemaal uit de brouwerij Dubuisson! Ik ga vaak naar de brasse-temps van Bergen met mijn vrienden en we houden van hun verschillende bieren smaken! Ik ken hun hele bieren(en ook de speciale van de microbrouwerij).

Deze brouwerij is gesticht door 1769 dankzij Joseph Leroy. Nadien , in 1933, maakt Alfred Dubuisson werkt een uiterst speciaal brouwsel met een zeer hoge dichtheid. Hij gaf deze gezegende creatie de Engelse naam "Bush beer" , wat zoveel betekent als "Dubuisson-bier". Vaandag, is het Hugues Dubuisson die leiding.

De bieren van deze brouwerij zijn vaak strerk en met een uitgesproken karakter, dus het zijn degustatiebieren. Ze zijn goed als aperitief,als digestief en op elk moment van de dag(Ik houd ervan om ze met kaas of worstjes degusteren). Persoonlijk, denk ik dat het beste bier ter wereld zijn!

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/71/Bush-_Blonde.jpg

Attribution : Andreador, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

 

Auteur: 
Corentin, Neufmaison , 19, FR, 2015