De kaden van Doornik

Ik zal je een Waalse gewoonte presenteren wie is belangrijk voor mij. Dat is elke vrijdag met mijn vrienden op de kaden van Doornik terugvinden.

Op vrijdagavond ga ik op de kaden van Doornik. Daarna een week van cursus houd ik met mijn vrienden in een cafés gaan. We gaan in diverse cafés omdat er veel cafés op de kaden van Doornik zijn. We drinken vaak een goed bier !

Er zijn elke vrijdag veel mensen. We praten over onze week of onze problemen rondom veel bieren. We lachen veel en ontmoeten veel mensen. Met mijn vrienden is de kaden van Doornik een traditie. We maken dat omdat we niet in de dezelfde school zijn. Dat is een manier om in concact te blijven.

De kaden zijn heel bekend in Doornik omdat dat is een plaats met veel opgewektheid bieren en vrienden ! Dat is een traditie voor mij en ik wil voor een lange tijd gaan.

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fc/TOURNAI_%28Doornik%29_%E2%80%94_Rognage_du_mur_de_soutenement_de_l%27ancien_quai_Saint_Brice_apr%C3%A8s_les_travaux_d%27%C3%A9largissement_du_lit_de_l%27Escaut_%283%29.jpg

Attribution : Jpcuvelier / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Auteur: 
Adrian, FR, 2016