Fotografie en rustige plaats in Waals Brabant

Ik neem graag foto’s. Drie of vier jaar geleden heb ik een spiegelreflexcamera gekregen. Ik zoek naar rustige en schone plekken die verwijderd van de drukte van de stadscentrum zijn.

Ik ga vaak tijdens de weekend of s’avonds op weekdagen wandelen. Zo kan ik mijn hoofd leegmaken, genieten van het aanzicht en foto’s nemen. Er is een plaats in mijn provincie die mij zeer ter harte gaat en die zich zo goed leent voor fotografie : de abdij van Villers.

Slechts twintig minuten van Waver, verbergen zich achter de bomen de middeleeuwse ruïnes. Ik ga door de souvenirwinkel en betreed het domein van de abdij. Allerlei soorten mensen komen daar: toeristen, geschiedenisfanaten, mensen die geïnteresseerd zijn in planten of
mensen zoals ik, die gewoon benieuwd zijn. Aan de rechterzijde van de ingang liggen de tuinen van de abdij. Daar groeien veel types planten en bloemen waaronder een verscheidenheid van medische en eetbare kruiden. Ik wandel door de bloemenperken, die een aangename geur geven en ik loop de imposante trappen tegenover me op.  Ik kom aan een hoogvlakte waar ik een mooie uitzicht op de ruïnes krijg. Vooraan de bouwvallen, de verhoogde spoorweg herinnert ons aan de die hogesnelheid tijdvak. Wat een contrast met de levenswijze van de monniken van 12de eeuw ! Overdag rijdt de trein iedere 20  minuten voorbij, dus ik heb tijd voor de trein komt. Ik grijp dus mijn camera, kijk door de zoeker en neem de foto.

Source image : photo personnelle

Auteur: 
Laurence, Wavre, 22, FR, 2015