Aarlen, een stad diep in België

Ik woon in Aarlen, dat is een mooie kleine stad in het zuiden van België. Het is de hoofdplaats van de provincie Luxemburg.

Aarlen is, met Turnen en Tongeren, een van de drie oudste stede van België. Ten eerste was het een Romeinse stad. We hebben nog twee Romeinse torens en de resten van Romeinse banen die we kunnen bezoeken. Er is ook een bekend Gallo-Romein Museum. Er zijn veel oude kastelen rond de stad. Het is in Aarlen dat de bron van de rivier “La Semois” ligt.

Aarlen staat dicht bij de driehoek van de drie grenzen. Dus kunnen we in tien minuten met de auto in Luxemburg of in Frankrijk zijn. Dat is de reden waarom we hebben een cultuur die een beetje gemengd is. We eten bijvoorbeeld gerechten die bestaan in Luxemburg maar niet in België zoals speciale worsten.

Aarlen houdt ook veel tradities en folklore. Bijvoorbeeld bestaat een speciale drank die we maken met planten van de bos. Het heet de “Maitrank”, dat betekent “de drank van de maand mei”. Veel inwoners maken hun zelf Maitrank thuis en elk jaar in mei word een Maitrank feest georganiseerd. We hebben ook speciale gerechten als “Bonen schlupp” dat is een soep met bonen, worst en aardappelen of frietjes met kaas-saus.

Source image : http://www.pbase.com/image/22531002

Auteur: 
Camille, Aarlen, 19, FR, 2015