De Abdij van Aulne

Niet ver van mijn dorp, Lobbes,is er een abdij. Deze abdij eet « L’abbaye d’Aulne ». Ik zal ze aan je voorstellen.

Deze abdij ligt in Gozée, een dorp niet ver van Thuin in Henegouwen. De site werd is gevonden in 657 door Landelin en is vernietigd in 1794. Nu kunnen we de ruïnes bezoeken. Landelin was een ruikrover, maar hij heeft de weg van de Heer gevonden. Landelin vertrekt uit Lobbes, mijn dorp, en hij gaat naar Aulne. Hij creëerde een religieuze gemeenschap. Deze gemeenschap heeft een abdij gebouwd. Het gebouw werd vernietigd tijdens de revolutie.

Daar kan je minigolf spelen. Je kan in een café iets drinken of op het terras zitten als het mooi weer is. Je kan ook de ruïnes van de abdij bezoeken.

Op de einde van augustus is er een groot festival naast de abdij. Het is de « Scène sur Sambre » festival. Het festival was geboren in 2012. HetVIP-deel is in de ruïnes van deze abdij. Het podium is een boot op de rivier: de Samber. Het festival heeft een bijnaam : « le festival des barges ».Het betekent een festival voor “gekke” personen. Zangers die al op het festival opgetreden hebben zijn : Suarez, Ahzee, Maitre gims, Noa Moon, Magic system, Girls in hawaii, … Het festival duurt drie dagen en drie nachten. De festivalgangers kunnen op een camping slapen. Deze camping ligt niet ver van de abdij en naast het festival. De personen moeten niet te veel wandelen. Het is een gezin festival.

Links is er een foto van mij en mijn vrienden tijdens het festival en rechts een foto van de abdij.

  

 

Source images : 1) photo personnelle

2)https://www.flickr.com/photos/inessaraiva/8289691814

Auteur :  ines s.

Abbaye d'Aulne

Auteur: 
Adèle, Lobbes, 18, FR, 2015